Lika??



Maja 3 månader



Hugo (snart) 3 månader




Som natt och dag skulle jag vilja säga. Både utseende och beteende mässigt =)

Nej jag har inte slutat =)

Bara lite ont om tid för att blogga =)

Men nu fick jag en liten stund över, så jag passar på.

Hugo sover, och har för en gång skull sovit ganska länge nu på dan. Annars brukar det bara vara 20 min, sen är det full rulle igen!

Svärfar och Gustaf har varit på ByggMax och Hugos rum ska äntligen bli klart... Det är ju bara lister kvar, så äntligen kan jag snart möblera lite =)
Tänkte fixa lite nytt fint till Maja´s rum med. Fick Gustaf att inse att hyllan jag prata om skulle bli jätte bra i Maja´s rum, (då Milan har en i sitt nya rum) men vi får se, nu köpte vi ju bra hyllor och jag gillar dom!!

Vad har hänt annars då? Har varit på kalas hos sötaste Milan och Nellie. Lite blodvite uppstod, men tuffingen tog det bra och både mamma Hella och jag var mäkta imponerade!!

Varit lite på Egebylund, badat kollat på djuren och Maja har busat med kusinen som aldrig förr. Söta de är de små liven =) Hjälpte till att tvätta farfars bil med...gnugga som tokar =)

Om inte klockan blir för mycket ska jag försöka ta en sväng till Linköping med mamma. Köpa lite nya tallrikar och glas.

Nej, göra lite nytta då... Orka...

Kaffe och en cigg först... =P

Kvavt

Ja fy tusan, idag är det inte kul att vara ute. Sitter inne då det fortfarande är svalt här...
Maja ligger och slummrar på soffan och Hugo sover. Har varit på stan och köpt present åt Erik och en baddräkt åt Maja =)

Ska snart på kalas, ska väl försöka pilla i oss lite mat innan. Tror det skulle bli grill ikväll också. Tänkte tvätta bilen, men jag vet inte när jag ska hinna det =/ kanske senare ikväll när barnen sover.

Var och (försökte) hjälpa till med flytt igår. Så fint så fint, det kommer bli toppen när allt kommer iordning =) Lite avis =P

Shoppde lite igår med =) Hittade naturligtvis inte det jag verkligen behövde...men självklart en massa annat. Både till Maja och mina andra sötskruttar =)

Nej, en kopp och en cigg sen blir det kalas!!


Svar på frågestund

Haha, vad söta ni är =) Kul med lite frågor, ska besvaras här nedan.

Sitter nu hos mamma och pappa och Maja underhålls av dom...eller nej, Maja underhåller nog dom rättare sagt. Har varit och handlat på City Gross, kan inte förstå hur dyrt det är... Köpte i stort sett ingenting, men ändå gick det på över 1000:-

Nu ska vi se då =P

Lina om Varför blogga??:

Jag läser din blogg iaf, men jag är urusel på att kommentera ^^ Ska försöka bättra mig, jag lovar :d

Hihi, gör inget, vi pratar ju med varann rätt ofta ändå =)




Amanda om Varför blogga??:

Jag brukar läsa din blogg.
Jag tycker du skriver så bra :)
Men jag har några frågor..

- Hur känns de att vara 2 barnsmamma?

Det är (nästan alltid) underbart. Inte lika chockartat som jag trodde att det skulle bli. Var berädd på jätte förändringar men än så länge är Hugo så liten och kräver inte speciellt mycket. Maja är snäll och hjälper gärna lillebror med tutte och snutte och även vid blöjbyte...om det inte är bajsblöja =)
Så jag tycker att det är jätte mysigt att vara tvåbarns mamma!!


- Blev du chockad när du fick reda på att du väntade första bebisen?

Ja, det vart jag, fast vi planerat henne. Vi hade försökt bli gravida i nästan exakt ett år innan hon behaga att bosätta sig i magen =) Jag gjorde ett grav.test bara några dagar innan vi gifte oss då jag hade sååå ömma tuttar. Och till vår stora förvåning visde det ANTLIGEN possitivt. Jag grät och skratta om vartannat hela dan...och chockad är nog bara förnamnet! =)

- Sen läste jag att du blivit faster, hur regerade du på de?, jag menar ditt första barn va ju inte sp jätte stor eller?

Jag vart nog inte så förvånad över att de skulle få en liten, då jag varit lite misstänksam =) Maja var 1 år & 8 mån då Vincent föddes. Jag vart jätte glad samtidigt som man blir lite...vet inte vad man ska säga...inte chockad men nästan. Lillebror är ju lillebror och han kommer alltid vara en liten kille i mina ögon, inte både pappa och gift =)

- Kan du tänka dej fler barn?

Ja, det kan jag nog, men nu får det nog vänta i 3-4 år så får vi se vad man känner då. Gustaf vill nog inte, men han kanske ändrar sig. Ju större barnen blir, ju mer längtar man efter en liten till =P

- Hur länge har du och din man varit ett "par"

Jag och Gustaf har varit tillsammans i 5 år i nov-dec. Förlovade oss den 1 aug 2006 och gifte oss 4 augusti 2007, så i år firar vi "läderbröllop" =)

Jag har säkert fler frågor men kommer tillbaka isåfall :)

Du är sååå välkommen, roligt med dina frågor

KRAM AMANDA! :)

Trogen läsare :)



Ida om Varför blogga??:

Jag läser :) Och då vill jag fråga vad största skillnaden är att ha två ist för ett barn? Och vad som är positivt/negativt med att ha dem så tätt inpå... Kramar!

Oj, största skillnaden på att ha två barn är att det går åt dubbelt så mycket blöjor, och vi fick byta till en större soptunna då det blir mer sopor :-P Förutom det så är det dubbelt jobb, fast inte alls så jobbigt som jag trodde. Allt tar lite mer tid, och man får lära sig planera därefter.
Det positiva med 2 barn är att man har alltid något att göra =) man har två man älskar och bryr sig om, man får ut dubbel lycka =) Finns nog inget jag kan kalla negativt med barn faktiskt. Visst har man inte den fritid man hade förr. Man kan inte alltid göra precis som man vill, och man måste planera dagarna och inte alltid bara ta den som den kommer. Fast det tycker jag väl inte är neg. kanske. Nu kan jag inte tänka mig ett liv utan mina skruttisar!


Maria Bockerud om Varför blogga??:

Jag läser :) det är trevligt att läsa om hur min kusin och kusinbarn mår!!

Tack kussen =)


Frida om Varför blogga??:

Jag läser din blogg... :)
Och jag tycker att du ska fortsätta skriva om du har lusten till det..
Puss!!

 

Ja då, jag ska fortsätta skriva =) Nu när man har lite tid över ibland så måste man ju uppdatera lite =)


Amanda igen :) om Varför blogga??:

Hur länge har du och din man vart tillsammas :)
Tog de lång tid innan maja kom till efter ni hade bestämt er? :)

Kram Amanda

 

Tror jag lyckades "baka in"de flesta svar i dina andra frågor =)




Redan slut?? Jaja, då får man väl återgå till vardagen =) Ska åka och handla lite mer paket till mina skruttungar...eller ja inte mina, men nästan =P

Tack för kommentarerna!!

Varför blogga??

Undrar om det ens är någon som läser? Tycker det är en hel del inne och spanar, men aldrig någon som lämnar ett spår...
Kanske ska börja med låst blogg så man verkligen kan skriva allt man tycker och tänker, och om det någon då som vill läsa så vet jag ju vem/vilka det är.

Energilös idag, ingen lust med något... Har stoppat i en ny tvätt och tänkte åka in till Linköping sen och handla paket till Milan, Nellie och Erik.

Ikväll tänkte jag försöka åka till HellaBella och ta en kaffe. Kanske utan barn så man kan rensa huvet lite... Men vi får väl se...

Nu ska jag sätta igång med lunch. Hungrig nu när man åt frukost redan vid halv sju =)

Vet att många kör med frågestund!

Kanske vore något? Är det någon som vill veta något om mig? Knappast va? Men är det så kanske vi väl göra det!

Fråga på, jag svarar på ALLT (om det inte blir alldeles för intimt) =P


Kinkiga barn

Ja, Hugo har varit sur hela morgonen, så nu gav jag upp och nu sover han som en stock på min mage. Mamma´s lilla pojke =) han är en riktig kelgris...
Maja är ute och spelar fotboll med pappa, det gillar hon. Blir kanske en liten MAI tjej det där =) Ska nog ta och åka ner till Egebylund och bada. Har sagt det i 2 dagar nu, men har fått andra saker att göra.
Massa saker jag vill göra, men även om man är ledig känns det inte som om man hinner, hur kommer det sig??

Nej nu surar Hugo igen. Kör bara lite powernap idag...

Hårlös!

Haha, ja, efter mycket slit, svordommar, skrik och både ömma fingrar och hårbotten har jag ÄNTLIGEN fått bort löshåret. Tog nog lite drygt 3 timmar...och de slet jag verkligen bort de flesta slingorna...
Och jag verkar ha det mesta håret kvar...aningen slitet men jag fick panik till slut när oljan eller vad det är inte funka, och jag ville verkligen inte ha det längre...

Skulle åkt och badat men skiten tog ju så lång tid så det blev inget...

Så idag har varit en lugn dag. Lillfis somna redan vid halv sju tror jag. Igår somna han åtta och vakna inte förän fyra, så det börjar ta sig =) Maja somna i soffan förut och powernapa lite så hon kommer väl inte i säng idag heller som jag vill att hon ska...men men...

Ska väl försöka plocka av lite fläder men jag har inga ingredienser så jag kan göra saft idag iallafall. Får ta det i morgon. Ska ändå till banken så då kan jag ju springa ner till stan efter det...

Orka laga mat... Blir nog yoghurt och smörgås...

Trött på lillebrors gnäll? Eller mamma´s och pappa´s kanske?? =)  Tröttnat på Hugo´s skrik...eller mamma´s gnäll? =)
Sover skönt med rumpan i vädret =)  Sötnöt med rumpan i vädret =)

Lika mycket blogg torka som i rabatten

Orka vattna! Nej, det fixade Maja och Gustaf =)

Fullt ös hela helgen! I fredags kom Thomas och barnen och käka lite, sen åkte vi ner till stan för att spatsera runt på Broarnas Dag. Blev bara en snabbis då vi inte kom dit förän 20.00.
Sen åkte vi ner till E-lund (då Maja sovit länge på dan och inte var trött för 5-öre) och plaska lite i poolen. Gustaf trippa ut i ån med sina trasiga vadarstövlar för att flugfiska och hoppasdes på ännu en öring, men turen var inte med honom.
Maja busade med en vattkoppig kusin och jag tog ett glas vin med svärmor medans Hugo sussade sött i bilstolen. Han sover ju oftas mellan 20.00-02.00 lillfisen.
Blev kvar ett tag, det var jätte trevligt!!

Så i lördags fick vi besök av Gustafs (även mina med såklart) vänner och det blev grill och kubb! Tror inte Maja kom i säng förän 01.00 (oops) men när hon väl kunde koppla av somna hon som en stock. Nattuggla, precis som mamma och pappa =) Vad tusan, det är ju semester/sommarlov...

Idag gick jag och Hugo upp på morgonkvisten och de andra fick sovmorgon. Vi snacka ett bra tag innan Hugo lacka ur och ville sova. Så otroligt söt...skrattar och ler, "pratar" och gurglar... Man är så lyckligt lottad med 2 underbara ungar =) och en jätte fin karl med såklart. Utan dig hade dom ju inte blivit till =P
Sen på EM kom Emma, Anders och deras skruttungar och käkade lunch/middag. Mycket trevligt, måste ju lära oss att umgås oftare!

Och nu ikväll har det också varit lugnt, Gustaf åkte och jaga en sväng och barnen sover. EGENTID!! Och då hamnar man här...=)

Gustaf tog ett så sött kort på Hugo, ska försöka ladda upp det så fort han kommer hem =)


Veckan som kommer har vi väl inte mycket inplanerat. Banken på tisdag, ev.fika på onsdag med HellaBella och så tänkte jag försöka åka in till Lkpg och handla paket åt busbarnen Jonsson med =)

En cigg på det här så ska jag zappa lite...

RSS 2.0