Bad och plask

Ja vi var tvugna att åka ner till svärmor förut och bada. Skönt som bara den! Maja tyckte det var lite kallt i vattnet men vi doppa henne iallafall, vilket hon inte gilla. Men svalare blev hon, det fräste nästan när vi doppa henne =)

Igår hade vi en riktigt riktigt trevlig kväll med Helena, Oskar och Milan. Grillade och åt gott och snacka en massa strunt...som vanligt =) Och så hade Hella bakat en mumsig rabarber paj oxå!!
Tack för en super kväll, måste vi göra om snart!

Nu ska jag sätta på kaffe för mamma och pappa kommer snart och har handlat ny torkvinda åt mig =) Den andra är kaputt...
Bäst att städa upp lite...

PollenSnok

Snorar, nyser och fräser om vartannat. Kliar grymt i näsan nu, men men, det är som det är, går inte att göra så mycket åt.

Har varit på förskolan idag...ska försöka lära mig säga FÖRSKOLA och inte DAGIS. Man vänjer sig väl =) Maja var jätte trött i morse, inte så konstigt så som hon spralla och lekt med sina kusiner igår. Kom inte i säng förän kl elva. Så i morse tog det nog en kvart innan hon vakna, hon var så trött så hon knappt kunde äta välling utan att somna, så det blev lite yoghurt istället.

En förmiddags kaffe hos mormor och morfar för att sedan åka ner till farmor och farfar för lunch =)

Kalaset för Birgitta blev lyckat igår, men oj så mycket att göra och tusan vad trött jag var när jag kom hem. Satte mig i soffan och somnade  nästan sittandes... Men som sagt det blev jätte bra, mycket nöjd med min insatts.

Gustaf och Maja sover lite nu, tröttisar båda två. Skulle också kanske lägga mig, men jag kom på 1000 saker att göra. Började med att plocka fläder. Ska göra lite saft tänkte jag. Men jag måste köpa citronsyra och mer socker, ska ju ändå ner på stan så det får bli ikväll. Och så måste jag nog baka lite mer bröd, hålkakor den här gången tror jag.
Och kattlådan måste jag rensa...eller byta till och med...
 Och när skrutt har somnat ikväll måste jag rensa landet och vattna, alla stackars växer är hängiga, går ju inte vattna dom nu då bräner jag nog ihjäl dom.

I kväll blir det nog lasagne, det är jag sugen på...

Nej som sagt, byta i kattlådan och slänga i en tvätt!!

Full rulle

Hela dan har det varit fullt upp. Gick upp skapligt för att åka till City Gross och handla. Mest till kalaset för svärmor i morgon men också lite till vårt tomma kylskåp.
Sen bar det hem för lite fil och macka, sen somna Maja med pappa en stund och då passa jag på att baka foccaccia och biscotti till Birgittas Italienska buffé.
Sen bar det iväg ner till Egebylund för mer bak och matlagning. Gjörde serranorullar med färskost och honungsmelon och lite pannacotta, en lime-jordgubb och en mango-passionsfrukt. Tusan vad jag tycker sånt är kul =))

Klockan sprang iväg, Nina, Micke och Elvira tittade förbi och sa grattis också, de skulle ner till restan av släkten Engholm i Småland, så vi kom inte hem förän runt tio, och Maja fick bällen och somna i mitt knä, och då passade jag på att klippa hennes naglar.

Tog tyvärr bort en fästing till på Maja =( men det syns inget efter den så det är nog ingen fara.
Har sprungit i bara blöjan i trädgården idag oxå, oj så kul hon tycker det är. Roligast är när pappa klipper gräset, hon vill bara vara med och åka.

I morgon blir det att ta med badkläder till hela familjen så vi kan slänga i ungen innan hon blir tokig. Idag har hon suttit och sträckt ut händerna mot poolen hela kvällen...fick bara fötterna, snacka om lycklig.

Tänk vilket minne de har. Hon "hoppade" på Johannas studsmatta för ett tag sen, och helt plötsligt gick hon bara iväg (från poolhuset) upp till grusgården, rakt över den, och in på gräsmattan, helt inställd på studsmattan. Hon skratta så hon nästan kikna, super roligt var det, synd att jag inte hade kameran med mig...

Nu har Gustaf varit och jagat, skulle ner till sin mor och busa tror jag innan han kom hem =)

En cigg på det här så ska jag slänga mig i bingen...



Valla och gamla Linköping

Idag blev det en tripp till Linköping. Först gick vi till Valla och kollade på alla djur, och Maja åkte ruschekana med morfar =)
Sen vart det fika i gamla Linköping och självklart en tripp till Chokladboden =))) Lite smått och gott *hihi*

Maja somnade på vägen hem så hon vilar lite nu för att orka med kvällen. Jag tänkte faktiskt ta och rensa ur frysen och hoppas på att jag ska hitta något gott till kvällsmat.

Ska åka och färga håret på lillebrors tjej sen oxå, skulle även behöva ta en tripp till City Gross, men det får väl vänta till i morron. Lite sugen på att köpa mig en kjol till svärmors 70-års kalas, men vi får väl se.

Har hittat en massa smarrigt jag tänkte göra till buffén om hon godkänner det =)

Mot frysen!

Kolmården

Trots dåligt väder har jag haft en super trevlig dag med vänner och familj =)

Och jag åker gärna igen, en dag då det inte öser ner regn *hihi*

Maja var trött och hängig så hon tyckte kanske inte att allt var speciellt roligt idag, men lite hann hon se innan hon lacka ur och somna =)

Städade lite när vi kom hem och nu har jag faktiskt suttit och uppdaterat min bilddagbok! Jajemen, ni såg rätt, nya bilder finns =)

Väntar på att man karl ska komma hem...tror det blir sängen, kanske en omgång Gears först, om jag orkar... Glor på Sex and the City, en serie jag fastnar mer och mer för. Gamla avsnitt såklart, men jag har inte sett alla.

Maja bökar runt i sängen, hon var så trött förut att hon somna i soffan bakom mig =) men nu verkar hon sova dåligt, så det kanske blir en sämnlös natt i natt. Får hoppas att hon inte vaknar.

Tusan i morgon är det midsommar. Hinner inte riktigt med i svängarna. Glömt att handla, så det blir väl att slåss med 1 000 000 andra människor i morron på stan.
Blir lunch hos min älskade mamma och pappa, sen blir det Pelle och Anna på kvällen. Ska bli trevligt, kanske en snaps eller två =)


Då var det SEMESTER!!!

Ja jag vet, jag bara tjatar, men oj vad skönt att äntligen vara ledig, umgås med min underbara familj =) och mina fina vänner.
Som det ser ut just nu så kommer vi nog åka till Kolmården på torsdag, det ska bli riktigt trevligt. Maja kommer nog tycka att det är jätte roligt med alla djuren =)
Sist jag var där var med mina vänenr och familj på min möhippa, det var ju så skoj, skulle jag lätt kunna göra om =)))

I morgon blir det fika hos Hella, först ska vi till tippen med lite skit. Skulle putsat fönstren idag men det orkade jag inte...

Kan inte förstå vilken söt dotter jag har... Hon är tusan det finaste och vackraste som finns!

Nu ska jag titta klart på Cityakuten och smutta på min irich coffee.


Min tjej...


Mitt liv...


Mitt allt....

Bara helgen kvar...

Sen är det SEMESTER!!! =)))

Ska bli riktigt skönt faktiskt, börjar bli trött i hjärnan. Visst är det roligt, men jag saknar att vara med min familj. Är så mycket jag vill göra i sommar. En sak är säker och det är Kolmården! Tror Maja kommer älska alla djuren!

Har gått och pillat lite hela dan, plockat om lite i skåpen och städat lite. Mycket att fixa med. Torkade några fönster på övervåningen igår men jag har varken ork eller lust, men det får bli lite till nästa vecka, kanske får lite nu ork då.

Var en sväng hos Thomas och Caroline ikväll, och barnen lekte som aldrig förr. Blev lite käk också, jätte för gott =) Sen var det tre nakenfisar som sprang omkring, lagom trötta, och busade tills det var dags att åka hem.

Har varit så trött hela dan, så nu blir det nog sängen. Ska gå upp tidigt i morron och åka och handla innan det är Dacke som gäller och fira lillebror på studenten. Kan tyvärr inte vara med på kvällen, men det klarar de säkert av ändå =)

Som sagt, nu blir det sängen...nybäddad =)

Då var ledigheten över...igen...

Fast jag har fått ganska mycket gjort, även om man skulle vilja ha hunnit lite till ändå =)

Bakade lite häromdagen. Kärleksmums och hallongrottor. Skulle blivit lite bullar också men det får bli en annan dag. Kanske i morron? Om man inte kommer på något annat man ska göra.

Och igår var tjejerna här och fika. Och smågrabbarna oxå, mycket trevligt!
Sen var det fiske som gällde, vart inte så mycket fö mig och Maja, så vi fixade med lite korv och kladdkaka istället till de andra när de kom tillbaka. Det regna ju mest hela kvällen och det var svinkallt, men med lite korv och fika i magen blev det lyckat =)

Annars har det väl inte hänt mycket. Maja busar och gör an massa roliga saker hela tiden som man bara skrattar åt. Så söt hon är mn lilla ängel =) Helt underbar... Det finaste vi har...

Nu ska jag drricka lite kaffe och ta tag i disken. Hoppas på att snuttan och älskling vaknar snart, Maja vakna nämligen halv fem i morse så jag tror de behöver sova en liten stund till.


Hålkakor

Snart är det dags att stoppa in dom i ugnen. 8 st blev det =) Gott gott gott, speciellt med nygräddat.

Maja somnade på soffan, orkade inte vara vaken, men måste nog väcka henne snart annars kommer hon aldrig somna i kväll.

Igår vart det besök hos Hella, vart lite senare än jag planerat, men fick jobba över som vanligt och så var jag tvungen att hämta Majas alla paket jag beställt. Oj så fina saker, blev ju såååå bra =)

Gustaf är iväg och kör gocart, men han blir nog inte sen, tror han ville iväg och jaga.

Blev pizza igår, det var ju bara sååå gott. Mycket godare när man nästan aldrig äter det.


Bäst att väcka lillsnuttan då...mysa lite =) Hon är det underbaraste som finns...min lilla Maja...min vackra dotter...


RSS 2.0