Städdag

Japp, jag har fejjat hela dagen, dammsugit, svabbat, plockat, dammat...och nu är jag helt slut! Men det var det värt! Maja har varit jätte duktig och hjälpt till. Fattar inte hur stor hon blivit bara så där. Hon pratar verkligen nu. Sätter ihop meningar och förklarar...lite babbligt ibland men man förstår det mesta =)
I morgon är det dagis dags igen, så hon tjatat om alla kompisarna hela veckan, och nu äntligen är det måndag och hon ska få åka dit och busa.

Tapetseringen är klart också =) Vart jätte fint, så nu är det bara listerna som ska upp. Hann inte det den här helgen, men det får bli till nästa helg. Sen är det bara att flytta in alla saker. Tänkte köpa lite nytt och lillebror får ärva hennes LEKSVIK möbler, de passar bättre i det rummet. Dessutom behöver Maja en ny säng eftersom hon fortfarande har sin gamla spjälsäng.

Är på jakt efter en ny bil. SAAB´en har ju gett upp, men Gustaf pular med den så vi får väl se om han får igång den, och då måste den besiktas med. Avgassystemet har gått sönder på 850in så det måste också fixar innan 26 mars, då det är dags för den att besiktas.

Annars har helgen varit lugn, har inte gjort något speciellt mer är fixat här hemma. Eller jo, var i Lkpg med tjejerna i lördags och beställde klänningar =) och handlade lite kläder, bl.a en tröja från Gina som jag (otroligt nog) vart jätte nöjd med =)  Två små mössor och strumpor år lillebror och hårspännen till Maja.
Mycket trevlig dag som jag hoppas blir snart igen =)

Och vilket skitväder det varit med. Men snön har sjunkit lite iallafall, det gjorde ju inget, fast nu är det ju inte speciellt roligt att vara ute och allra minst att köra bil.

Nej nu ska jag få min dotter i säng, vart lite för sen och lång powernap förut, men men, mitt fel =)

Återkommer med lite bilder under kvällen!

Segt...

Mm, börjar tänka på sängläge, är faktiskt trött. Har kollat på House och ätit våfflor *mumma*
Maja och Gustaf somna visst där uppe. Peta lite på G nyss men vi får väl se om han kommer ner innan jag går och lägger mig.

Tiden går så fort. Om lite mer än en månad fyller min lilla skrutta 2 år...och snart kommer lillebror, om sisådär 9 veckor =) spännande, men känner att det måste fixas lite här hemma och köpa lite saker till också. En liten mössa tillexempel =) kanske någon vår overall, eller jacka iallafall. Vet att jag köpte lite sånt till Maja i Ullared och dit ska vi ju om 3 veckor så jag får vänta tills jag varit där =)

Nej som sagt om man ska gno av gaddarna och hoppa i bingen...



Mammas sjuka älskling för några veckor sen...



Sötnosen i regnjacka och cykelkeps *haha* söt då...



Tungar rätt i mun =) Hoppas inte att hon följer mammas o pappas fotspår... =/



Någon har varit i kakburken... Mammas stora tjej =) snart storasyster =)

Städa?

Om jag kunde finna lite ork till att göra något...men icke...
Har plockat i och ur diskmaskinen, mer har jag inte känt för (inte det heller för den delen) men jag måste väl ta tag i det.
Gustaf åkte iväg, så han är väl borta hela kvällen. Tänkte att det kanske är dags att börja tapetsera, men det får väl vara till helgen. Är hemma i morgon med, sen skiter jag i det, verkar inte bli bättre av att vara hemma och vila...så på torsdag åker jag till jobbet, vare sig jag är frisk eller inte.

Nej kortis inlägg, Maja är på toppen humör (och ordentlig trotts) så det är bäst att sysselsätta henne med något...

Våfflor ikväll *mumma*

Hade förresten besök av en sötis här om dagen =) Hungrig, och brydde sig inte mycket om att jag tog lite kort...




Ny dag, nya tag

Känner mig bättre till och från. Torr hosta har övergått till slemhosta, och det känns som om lilleman tittar ut som gubben i lådan varje gång man hostar =/
Lillebror är lite mer hårdhänt än vad Maja var, det gör verkligen ONT när han sparkas och far runt. Maja "buffa" mer och tänkte lite på sin stackars mamma.

Nu tittar vi på Madagaskar 2 och Maja äter älgkorv med pappa. Börjar fundera lite på lunch, men har idétorka... Kanske fläskpannkaka?

Har pratat lite om namn med, som sagt kan ju varken jag eller Gustaf bestämma något innan vi sett det lilla livet, men lite förslag...men det är skitsvårt...
Tycker Filip är lite sött, men jag vet inte... Inget jag fastnar för. Isak har ju varit ett namn jag ville Maja skulle heta, och det kommer tillbaka lite nu med...

Skulle lagt in lite bilder igår men datorn ville inte det...eller det var kanske internet som var segt. Ska försöka igen...


Sliten...

Känner mig aningen sliten, men försöker orka med. Mycket tröttare än vad jag kommer ihåg att jag var med Maja, men som dagt nu har man ju redan en busunge att ta hand om medans man är tjock och klumpig.
Väntar på att maten ska bli klar så jag kan gå och lägga mig =) trött som sagt... =)

Maja har slutat sova på dagarna när hon inte är på dagis. Helt omöjligt att få henne i säng, även om man underhåller så gott man kan. Gick till och med en sväng idag för hon skulle bli trött men icke...hon ville inte alls.
Men på dagis somnar hon sött efter maten och är fortfarande riktigt trött på kvällarna när man lägger henne. Lite annat på dagis iof, lite mer stimulans med andra barn också...

Måste väl se till att fixa med alla papper så hon får sina 3 timmar sen när lillebror kommer. Blir bara en liten stund innan sommaren, sen är det ju lov som gäller för henne med. Blir sen i höst, och funderar på EM istället för FM, men det kanske går att variera lite som man vill. Vi får se, vi är inte där än.

Hostan är fortfarande kvar, och snoret med. Känns nästan som om det blivit kroniskt. Maja är med hostig fortfarande men inte lika farligt längre.

Bäst att titta till maten, det luktar gott från köket =) Ugnsbakad lax och potatis =)



När ska det gå över?

Denna hosta...jag blir tokig... Har så ont i lungorna att det är jobbigt att andas.
Så trött i kroppen nu så det är sanslöst. Hoppas på papper snart från F.K och att jag blir beviljad havandeskapspenning de sista veckorna, tror inte att jag orkar dom... Eller orkar, det gör jag, men kroppen säger ifrån. Tycker att det är kul att jobba, och jag känner mig mycket piggare och mer skärpt nu när jag börjat med järntabletterna med, men dom sagt börjar kroppen säga ifrån.

Har funderat på tal...vad ska man säga? Mycket man vill säga, men det är ju inte allt som är "passande"
Ska börja plita ihop något och hoppas på att det blir bra =) kommer väl gråta redan då...blödig som man är =)
Min vän, det går så fort, snart är dagen här...

Så trött så jag orkar inte skriva mer...

Alla Hjärtans Dag <3

Ja då har denna dagen passerat. Lite mer ovanlig än andra =)

Det var dags för dop för fasters lille Vincent och vi var stressade och sena, som vanligt...
Men vi var där i tid och han småprata lite innan vi satte oss.

Misstankar har jag haft ;-P och de besannades idag =)

Först kom Vincent med sina gudföräldrar, sen Oskar...själv...och då susade det lite i församlingen =)

Och sant som det var drog bröllopsmarchen igång och en fin brud kom in och överaskade de flesta skulle jag tro! =)
Så det vart BRÖLLOP och DOP, och det var mycket trevligt =) Så fina och stiliga så =)







Efter det vart det god mat och prat, vart kvar till sju halv åtta, då Maja var nästan medlevtslös så trött var hon. Somnade som en stock på vägen hem, men lyckades få på hemme pyjamas och en flaska välling och nu sover hon nog till i morgon bitti. Dagis dags, även om hon fortfarande har lite hosta. Känner mig inte heller speciellt kry, men jag får känna på det så får vi se hur veckan blir.


Tack för en fin dag och lycka till med allt nu Emma och Oskar!


Busfabriken

Första gången jag var där idag och det var jätte kul =) Maja och Milan lekter ju så bra tillsammans. Klumpe (dvs jag) flängde omkring med och kände mig som en elefant, men det gick bra.
Sen finns det ju föräldrar som kanske ska hålla lite mer koll på sina barn när de bara springer omkring och slåss *morr* både Milan och Maja åkte på smäll, men så finns ju krut Hella som kom till undsättning =)
Men lyckat dag, tack tjejer, det måste göras om =)
Gustaf vart sugen också när jag berätta så det kanske får bli en familje utflykt framöver.

Var och handla på förmiddagen och Maja har verkligen kommit in i trots nu. Slängde sig på golvet och skrek, slogs och rev mig i ansiktet när hon inte fick som hon ville. Bara gap och skrik så jag höll verkligen på att få ett sammanbrott och ville bara tjuta... Som sagt, gravidhormoner, men ibland räcker inte tålamodet till... Tur säger jag bara att mormor var med, annars hade jag nog lagt henne i fiskdisken och gått därifrån... Nej vars =)

Har precis vräkt i oss TACOPAJ =) Gott som tusan, och nu orkar jag knappt ta mig ur soffan. Men ska väl försöka gå upp och lägga skruttan. Igår somna vi halv åtta både jag och Maja, orkade inte gå upp mer och vi sov (med ett vaknande vid halv sex, men somna efter en flaska välling) till kl nio =)
Sötnöt kryper alltid intill och kör in näsan vid min hals när hon vaknar till och sover hos oss, mysunge =)

Nej som sagt är det läggdags för Majsan! Kommer säkert somna jag med =) Ska ju upp halv sex i morgon så det gör väl inget.



Hosta

Mm, nu börjar jag att hosta med. Hoppas verkligen inte att jag blir sjuk, det orkar jag inte med..

Har precis ätit lite mat, kollat på House, så nu ska jag skriva protokoll från mötet idag, sen blir det nog sängen.
Maja ska ju till dagis i morgon, och vad hon har tjatat =) så det ska nog bli skönt för henne att slippa mamma och mammas tjat... =)

Fika blev det idag med, trevligt att träffa alla, även att det blir aningen stojjig, men det blir det ju med så mycket barn, det är ju för deras skull också.

Har inte så mycket att skriva idag känner jag. Jobba i morron...


Så det kan vara...

Skulle göra välling till Maja förut och vattnet som rinner ut ur kranen är inte längre vatten utan någon orange/brum sörja... Det är fantastiskt kul att ha egen brunn och att allt fryser eller inte funkar.
Så det var bara att sladda hem till pappa och hämta några petflaskor med vatten, så nu överlever vi nog till i morron =)

Som jag säkert nämnt i tidigare inlägg (minnet sviktar) tror jag att jag börjar få foglossning. Fast hur vet man det? Ont iallafall, obehagligt stället att ha ont på och det blir bara värre och värre. Det är väl bara att härda ut... Finns inte mycket annat att göra.

Fick tillbaka papper från FK om att jag inte hade med papper om omplacering. Omplacering? Till eller var då? Jag är bara så trött på dessa papper hit och dit och att allt kommer dra ut på tiden så man inte hinner få iordning på allt innan det är dags.

Bestämde oss iallafall idag om att det blir de tapeter vi bestämde oss för, även om det är papperstapet. De är så fina och nu har man ju byggt upp hur rummen ska se ut och då går det inte att vända på =)

Vet inte vad det är med lilla skruttan. Är sååå sur hela tiden, och tjuter så fort det är något eller inte får som hon vill. Och mitt humör är ungefär detsamma så vi går inte så bra ihop. Brukar sluta med att vi blir osams sen tjuter vi lite ihop och kramas och pussas =)
Men hon är världens underbaraste iallafall. Hon har blivit så stor min lilla ängel. Pratar som bara den, och drar ihop meningar och det blir bara mer och mer förståligt. Även om mycket bara vi som föräldrar förstår =) men så är det ju hos alla.
Så är hon så söt när hon vill att jag ska sätta upp hårspänne på henne, och så vill hon gärna själv men det går ju inte =) Här omdagen hade hon kammat sig och fastnat med borsten i håret. Tog ett tag innan jag fick ut den ur hennes "svinto" hår...

Pratade med Sara idag när jag klippte mig (ja just det, det har jag hunnit med också) och fråga om man kunde prova att klippa henne, så jag ska bara "vänja" henne lite med att låtsas klippa så kanske vi kan ge oss på det sen. Skulle verkligen behövas få bort lite slitet nu, går knappt att få ut.

OBS! Jag köpte en plattång idag! Kanske kan få lite fason på håret när jag kommit underfund med alla finesser man kan göra. För er som känner mig så är jag ju inte känd för volym i håret, men med den kanske man kan locka lite så det ser ut som man har lite mer vad man har på huvet.

Nej nu har jag tråkat ut er med en massa vardags problem, så nu hoppas jag mannen kommer med McD till oss här hemma =) Chicken Nuggets *mums*


RSS 2.0