Sjuka =(

Ja hela veckan har jag och Maja varit snoriga och hostiga. Nu har det nästan gått över men nu har Hugo fått det stackarn =( snörvlar och hostar när det rinner ner i halsen... Men det verkar börja lätta lite även för honom. Har proppat honom full med näsdroppar och pillar flitigt ut STORA gubbar ur näsan.
Så veckan har varit lugnt, inget dagis, bara mys hemma.

Var hos läkaren igår. Fy fan, 300:- för ett besök + att man sen ska hämta ut medicin. Så ett kalas på 500:- för 10 min läkarbesök... Sjukt... Och innan man fått rätt nummer till dit man skulle tog det 2 ½ timma. Började ringa vid åtta och hade inte fått en tid förrän halv elva!!
Första kärringen jag prata med sa att jag inte skulle prata med dom och att nummret fanns i katalogen som skulle kommit i måndags. Tack sa jag och slängde på luren...!
Sen prata jag med en läkare och hon var jätte söt och hjälpte mig hitta rätt nummer, och beklagade att hon inte kunde hjälpa mig.
Efter mycket om och men med jourläkare och tider fick jag en tid vid ett. Nu var det bara ett problem kvar. Var skulle jag lämna barnen? Så Gustaf fick fixa en vikarie och var underbar och kom hem så jag kunde åka...

Hela dan var piss igår. Var på skit humör, och det var barnen med... Inget gick som jag ville...

Men idag är en ny dag. Ska ge lillskrutt lite mat och klä på honom, han ligger forfarande i pyjamas =) det får man göra när man är sjuk!
Maja är skittrött, så hon behöver kanske vila en liten stund innan vi åker.

Lite fundersam är jag med... Kan man redan fått tillbaka mensen efter förlossningen? Annars har väl såret gått upp igen? Ja, min kropp är lite lustig...den blir aldrig som den var innan barnen...
Även att jag fått det mest underbara man kan tänka sig så kan jag ärligt säga att jag inte blir speciellt glad när man ser sig själv i spegeln. Visst kan man bli av med vikten, men ränderna lär aldrig gå ur... *suck*

Nej nu är Hugo sur, dags för mat!!

Sommar!

Mm, äntligen har värmen kommit. Idag har det väl blåst lite kallt, men det har iallafall varit sol.
Kusinerna var här en sväng vid lunch och fika och Maja fick lite paket då vi knappt hunnit setts sen Maja fyllt. Och så fick lillebror lite paket med =)
Thomas och Carro svängde förbi med, de hade varit barnfria =)

Igår hade vi lite utflykt med mormor och morfar. Åkte till Torpön och hade det mysigt. Åt glass och lekte i lekparken, tittade på båtar, Naturum och kasta sten i vattnet. Maja var helt salig när hon fick åka båten över till Torpön =) Jätte spännande!
Idag har hon feber och är snorig, det började redan igår, men hon är ganska pigg ändå. Hon får väl vara hemma i morgon så får vi hoppas att det går över till i veckan så hon får gå till dagis nu när hon kommit in i det igen. Knappt man får med henne hem och speciellt inte när de är ute när jag hämtar henne =)

Nu klipper Maja och älskling gräset, duktiga mina skruttar! Jag har faktiskt tvättat av bilen med, men vet i tusan om den blev så mycket renare. Får väl köra den i maskin istället, men men, gjorde ett försök iallafall. Ska väl ge lilleman mat och lägga honom i vagnen så ska jag dammsuga ur bilen med. En viss dam tog av sig skorna i bilen efter att ha sprungit i sanden igår så det är inslag av sandstrand i baksätet =/

Nej nu vakna skrutt så lite käk till honom så ska vi gå ut en sväng!!

Varmt...men ingen sol =(

Klibbig skulle jag nog säga. Har både svettats och blivit klibbig av värmen idag, men jag ska inte klaga, det är ju SOMMAR! =) Eller ja, nästan iallafall. Det är ju helt underbart när allt blir grönt och knopparna börjar slå ut... Mycket blommar och t.o.m smultronplantorna =) trodde inte de överlevt vintern då all snö som låg på taket dundrat ner på de stackars plantorna =/ men de lever, de är överallt!!

Idag svängde jag och Hugge ut till Hella efter vi lämnat Maja på dagis. Lite kaffe och snack som alltid är lika trevligt =)
Efter det hämta vi upp storasyrran igen och åkte hem och började med maten. Käkade lite sen åkte vi och hälsa på "mormor" på hennes jobb!
Farfar hade beställt klippning med så när vi kom hem tittade han förbi med fika och busade med Maja =)

Nu har äntligen Maja somnat...fattar inte att hon vägrar sova...så nu ska jag och Gustaf slänga oss i sängen med...


Var är solen?

Den försvann, men oj vad skönt det var ute igår =)
Hugo somnade i sin vagn vid 3-tiden och sov till sju och då passade vi på att fixa lite i trädgården och Maja fick gunga som hon tjatat om hela dan.

Var lite förvånad i förmiddags när jag vakna och kollade på klockan då den var halv elva... Gav Hugo runt fem i morse och han har sovit som en stock =)

Sitter och planerar lite =) Kommer nog bli bra det här =)) Svårt om vad man ska säga, kan ju inte bli för intim =) Jag är lite pirrig, och tycket att det ska bli sååå kul...=)

Tycker Hugo har växt massor på bara 3 veckor. Ja 3 veckor, de har bara sprungit förbi...
Och Maja blir bara trotsigare och trotsigare...men det kan ju vara att lillebror tar upp mycket tid, fast ändå ger jag nästan mer tid till Maja än Hugo eftersom han sover mycket än...
Jätte svårt, men det är bara att kämpa på, det är ju inte outhärdligt, bara att man blir lite trött i huvet ibland av tjat och gnäll...
Men jag älskar mina barn, över allt annat...och min Gustaf med såklart =)

Mätt och belåten

Lilla Sessan har ÄTIT och BADAT utan gnäll och bråk =) Varför kan det inte vara så varje gång? Fast det ändras väl, det kommer och går...
Har ätit gott och nu sitter jag här, ganska trött, men belåten =)

Hugo ligger och gnyr lite här brevid mig, har klippt hans naglar och ska slänga honom i badet med.

Nej, om man ska ägna sig åt vad jag egentligen skulle göra... =)

Dags för lite uppdaterning

Mm, är rätt dålig på det, även om man har tid =/

Sitter i morgonrocken (FORTFARANDE =) ) och barnen har pyjamas på sig, varav Hugo fick byta tidigt i morse då han hade kissat så mycket att han var blöt upp på ryggen *stackare*
Men det är väl dags att få arslet ur vagnen. Ska väl städa lite om Maja inte misstycker, och så ska jag försöka slänga i barnen i badet med. Hugo luktar gammal spya och Maja gammal blöja...då är det kanske dags =)

Igår var vi iväg hela dan kändes det som. Först var det City Gross och sen bar det av till Linköping en sväng till Plantagen och Skopunkten. Var inte hemma förän vid 7-tiden på kvällen och då var jag helt slut =)

Vad ska man hitta på idag annars då? Gustaf är iväg med Jens och "farfar" och räknar älgbajs... Och det är säkert lika kul som det låter i det här vädret =)

Vill att det ska vara SOL så man kan vara ute utan att bli dyngsur...och så vi kan måla staketet klart med. Tror Gustaf hann klart borstningen igår så nu är det bara att måla när vädret tillåter. Det var riktigt kul när man väl kom igång.

Tror matvraket håller på att vakna så det är väl bäst att skaka en flaska. Fattar inte hur mycket han äter, ibland blir jag fasen orolig, det verkar inte finnas någon botten i honom. Han är 3 veckor snart och äter 130 ml var 3:e timma ungefär...och ibland vill han ändå ha mer... Vet att Maja fick man verkligen truga i mat, hon åt knappt 60 ml åt gången...högst var 4:e timma. Men det är ju så olika, och det som inte får plats, det kommer ju upp igen. Och även att man ser lillfisen varje dag ser man verkligen att han växt ganska mycket sen vi kom hem =)
Jag och BVC tanten tyckte inte att jag behövde gå så ofta, han går ju upp och växer som han ska, och det är skönt att slippa springa en gång i veckan, speciellt när Maja är med och alltid tror att hon ska få spruta och blir jätte ledsen =(

Dagis gick förresten skitbra i onsdags. Var i Motala först för hörselkontroll med Hugo, och Maja var jätte snäll och höll Hugo i handen ifall han skulle bli ledsen =)
Påvägen hem satt hon bara och gapa att jag inte fick åka hem, hon skulle minsann till dagis!!! =)

Nej bäst att ta en cigg och en kopp kaffe innan HuggeBugge blir galen =)


Då var man 2-barns mamma

Ja, vips så har man 2 barn! Tänk, ena sekunden är han i magen och ena sekunden ligger han på magen. Lika fantastiskt som sist. Helt plötsligt försvinner all smärta och ett nytt litet liv ligger där och gnyr <3

Mådde jätte illa i måndags så jag gick och la mig lite skapligt i hopp om att man skulle få lite ork dagen efter.
Vid 02.00-02.30 peta Gustaf på mig då jag snarkade =) låg på rygg och då snarkar jag alltid då lillebror bökar upp sig i mina lungor. Fick ont som fasen i magen, så jag var tvungen att gå upp och kissa. Tänkte väl inte så mycket mer på det utan gick och la mig igen. Vid tre fick jag en till värk till och funderade på om det var inbillning kanske? Hade ju pratat med barnmorskan om att det skulle bli tisdag då Maja var tre dagar tidig och Hugo fick ta och komma tre dagar innan med.
Vände mig om och försökte sova lite, men det gick inte så jag gick ner och tog några panodil.
Lyckades somna om igen, och flåsade mig igenom värkarna i somnen, men vid fyra blev det för mycket.
Sa till Gustaf att jag gick ner och duscha, och fick inte mycket till gensvar, men han var väl trött =)
Kom aldrig i duschen, utan satte mig på golvet, helt svimfärdig och kallsvettig och kräktes då jag hade så ONT! Satt där ett tag, lyckades ställa mig upp och tvätta ansiktet med kallt vatten... Sen kröp jag, tjutfärdig, ut till hallen och ropa på Gustaf att han fick komma ner nu.
Leta rätt på telefon och ringade pappa (yrvaken) och sa att han allt fick ta och komma över, sen förlossningen.
Samtalet till förlossningen var lite kul. Att försöka kommunicera med någon genom en värk är inte lätt. Fick fram vad jag hette...sen sa hon bara:
- Men lille vän, du verkar ansträngd, vill du komma in direkt?
- Ja...piper jag verkligen och hon hälsar oss välkomna =)

Packar ner det jag tror jag behöver, men känner mig bara allmänt borta...
Får på mig ett par mysbyxor och tröja, men strumporna går bara inte...

Flåsar in till Linköping, det regnar ute och det är verkligen skillnad denna gång mot Maja då värkarna är betydligt starkare och tätare.

Väl inne på US tar de CTG och jag är nästan 5 cm öppen *yes*
Ber om EDA men S tycker att jag ska prova lustgasen, och denna gången blev det min bästa vän =)
Det bedövar inte smärtan men den hjälper till att slappna av och det är bra mycket lättare att hantera den.

Vägrar även denna gång att gå på toa, jag vill inte resa mig ur sängen och lämna min nya vän ifall att någon kanske skulle ta den... =P så jag blir tömd via kateter istället.

Kunde ju heller inte undgå att kräkas upp all blåbärsoppa Gustaf tryckte i mig *haha* och han fick ju assistera med påse då han ÄLSKAR kräks =)

Sen fajtades vi lite om hur många glas vatten jag hade druckit, jag var helt på det klara att jag BARA hade druckit 2 glas...och jag var inte ett dugg lullig...lovar =)

Vid 10-tiden undersöktde S mig igen och jag var 8 cm öppen. Plötsligt känner jag att det sipprar ut vatten och S frågar:
- Emma...kissa du nu?
- Nej, piper jag, supergenerad!!
- Men så bra, då gick vattnet, då tror jag snart att det är dags...

Känner att det verkligen att det börjar trycka på nu...och S gör en sista undersökning då hon bara känner en liten kant kvar på "tappen" som hon envist ska vidga ut och jag skriker i högan sky och vrider mig medans jag hypervetilerar mig igenom värkarna i masken.

Helt plötsligt säger S att det är dags och jag fattar inget...är verkligen borta... Det kommer in en till BM och hjälper till. Hon ber Gustaf att ta masken från mig och jag protesterar nog, men ger den till honom...tror jag?
Halv elva är klockan när jag börjar krysta...och tjugo i kommer lille Hugo till världen med ett supervrål =) Han blir avtorkad och lagd på mitt bröst... Allt ont försvinner. Han är hel och frisk vår lille son... Vår lille Hugo =)

De hittar ett litet blåsljud när läkaren undersöker honom, men det var helt borta när vi kom in till Motala och gjorde PKU testet fredagen efter.

Lilleman mätte 49 cm och vägde 3580g. Var på BVC igår och han hade gått upp 200g och växt 2 cm (PÅ BARA EN VECKA!!)

Har också valt bort amningen då jag verkligen inte kan med det. Jag kan inte finna det där mysiga, även om jag vill det... Men båda jag och Hugo trivs bra med flaskan och han är helt underbar.

Och min underbara lilla Maja är en fantastisk storasyster =) Hon hjälper mig att byta blöja, håller handen och pussar Hugo i pannan. Påminner mamma om att han har bajsat, även att vi precis bytt. Nyper honom i fötterna då hon tycker dom är mysiga =) Mammas lilla prinsessa...

Nej det är nog dags för sängen en stund innan lillfis ska ha mat igen...


Tuttis <3

Smälter allt lite...

Pappa lär Hugo allt om jakt =)

Sötnötar <3

Mina helt fantastiskt underbara barn <3

Storasyster kollar så mamma gör rätt när lillebror ska bada <3

Dockan måste också klappas i stjärten så hon rapar efter vällingen <3
Den har även fått låna lillebrors pyjamas =)

Maja låna ut sin nalle en stund när lillebror skulle sova <3

Kan lillebror kan jag med =)

Hugo tar en tupplur efter frukosten... <3

Maja sköter sysslorna när Hugo och Gustaf vilar <3

Mammas älsklingar målar staket <3


RSS 2.0