Ett år har passerat förbi

Helt otroligt, fattar inte riktigt att det har gått så fort.
Idag fyller vår älskade dotter ett helt år =) Stora damen nu då!
Dagen började med sång i mammas och pappas säng och paketöppning såklart. Av oss fick hon sandlåde leksaker och en massa saker till sitt rum.
Av mormor och morfar fick hon en jätte söt liten hammock som hon kan vila i sommar och ett regnställ. Lite mer leksaker av kusinerna var av en mobiltelefon som hon tyckte var rolig. Av farmor och farfar fick hon en jätte fin klänning med solhatt (som vi tyvärr måste byta, den var lite liten) och en sandlåda =)

Jobbet har varit lite av ett kaos idag och tänker inte skänka en tanke mer på det nu...

Lite bilder från veckan




Bus och plask i badbaljan =)



Pussas med Raffe



Snyggve provar papps mössa



Hur mycke man än plockar i...



...kan jag plocka ur mer...



...men lite kan jag väl plocka i oxå =)



Slapparstil när jag äter russin...



Hammocken jag fick av mormor och morfar!



Klart det blir glass och tårta på födelsedagen =)



Så där, nu ska jag slänga mig i sängen, är sååå

Vad om detta??

Det här vädret gör mig sååå deprimerad!! Skitväder!

Stackars lilla Maja har blivit jätte förkyld och febrig. Hostar en massa oxå och sover dåligt. Vi vaknade här om natten av att snuttan hade svårt att andas, och de trodde på sjukvårdsupplysningen att hon hade fått krupp.
Kanske? Osäker, vet ju inte alls hur de beter sig då, och nu när hon är sjuk tror jag mer på att det är därför hon har svårt att andas. Jobbigt, vill ju att hon ska vara en pigg liten tjej.

Om en vecka är det födelsedag oxå. Ska försöka åka in till Linköping i helgen och handla lite paket. Måste ju köpa något åt Cornelia och Sebastian oxå, har ju inte gjort det...än... Har inte haft tid, känns inte som om man har en minut över längre...

Nu var det länge sen jag fick träffa mina flickor oxå, saknar er =) Vill ju ha lite skvaller, men det brukar inte komma fram så mycket ändå *haha*

Nu ska jag ta en dusch innan Maja vaknar igen, Gustaf åkte och hämta sin bil, den ska besiktas i morron bitti.


Ny boobisar

Ja det vill jag ha! Prata med en vän om det och det är bara att börja spara nu då... Inget märkvärdigt alls, bara fixa lite så de inte ser ut som två ihoptorkade bulldegar längre. Låg och tänkte på det igår. Hur kroppen har tagit stryk av graviditeten. Jag fick en ful kropp, men världens finaste dotter =)
Men nu är jag snart tillbaka på matchvikt igen, känns jätte bra. Vill gärna börja träna, min kropp behöver det. Är helt orkeslös och allt värker så fort man har jobbat några timmar.

Idag ska vi ta tag i övervåningen och allt vi inte ska ha ska direkt ut i Gustafs bil och så ska vi köra iväg det. Har massor med kläder som jag inte använder som jag ska slänga oxå. Eller slänga och slänga, ska lägga det i Myrornas container.

Maja gick några steg själv idag. Med ett visst påtvingade av mamma och pappa =) sen var inte det kul mer...

Köpte ett våffeljärn i fredags, äntligen, så det blir våfflor i eftermiddag =) tror tyvärr inte att vi har någon grädde som inte är som filmjölk, men jag tror glass går lika bra =)

Idag är jag trött vill jag lova. Försöker vänja mig vid att jobba heltid och det tar sig. Fick inte tjänsten på meeting, men äntligen ska jag börja jobba i repan på ett 75% vik fram till jul, så får vi se vad det blir sen. Ska bli så skoj att få lära sig lite annat. Tack Ingela för att jag får chansen!! =)

Annars då? Snö?!?!?! Trodde det var slut på det nu. Började ju nästan plocka fram bikini och solkrämen, men icke, det är pälsmössa på igen. Heldepp och opepp vill jag lova!!

Har borstat Raffe precis, men det lär behövas en hel del till. FY vad han fäller, det är helt sjukt!! Skulle lätt kunna fylla en svart sopsäck med hår. Kanske ska raka alla djur till sommaren? Skulle vara en syn, Chivas har ju redan punkarfrilla =)

Älskling och sessan sover middag så jag ska väl sätta igång med maten. Vet inte om det blir tacopaj till middag eller ikväll. Tror mer på ikväll, men vad ska man äta nu då? Ska fundera på det en stund... Pasta Carbonara kanske?


Titta titta

Solen är framme så nu ska jag ta en kopp kaffe och cigarett paketet och sätta mig ute och njuta!

HÄÄÄÄÄÄRLIGT!!!

Nästan så att man vill springa ut i skogen och skrika lite... Ahhhhhhhhhhhh =)

Våren var här!

Men vände och gick lika fort igen... Jag och S var ute och tog ett bloss och gassade i solen i solen efter frukosten idag. Hur underbart som helst...men det höll inte i sig hela dan men det har iallafall kommit fram lite vårkänsla idag =)
Lite halvseg, gick upp kl 04.00 idag, jobbade frukost, så jag orkarde inte när jag kom hem utan gick och la mig en timma med Maja. Hade verkligen inte orkat med kvällen annars.

Sitter och kolla hockey nu, men det verkar ju aldrig ta slut. 2-2 fortfarande mellan LHC - SAIK.
Hade ju planerat att se Face Off, men det får väl vänta. Gustaf la precis Maja, hon var jätte trött, sov på pappas axel. Hon är jätte mammig igen och gnällig som bara den, vet inte vad det är med lilla grynet.
Och så trilla hon ner från trappen igår. Har aldrig varit så rädd och skakis förut, men det gick bra. Ett skrapsår på kinden och en liten bula i huvudet, men det gick bra annars. Vi grät lite båda två, sen gick det över...iallafall för Maja, jag har fortfarande dåligt samvete.

Helgen har bestått av kalas och en himla massa fika =) I fredags var det lunch på stan med brudarna. Sen var det kalas/fika hos fam.Kjellgren/Andersson. Tittade lite på deras hus, sååååå himla fint och inte ett dugg avundsjuk, jag lovar :P
Vid sex tiden var det kalas här hemma för att fira älsklingen, så Gustafs familj och mamma och pappa var här en sväng. Var helt slut på kvällen så jag somnade ovaggad kan jag lova!

Lördagen var det dags för kalas igen, hos Jens och Susanne. Där bjöds det på ChiliConCarne *mums* och sen vart det tårta och Melodifestivalen. Maja hade så kul med sina kusiner och ville inte alls sova något så hon somna som en liten stock i bilen hem =)

Söndagen låg Gustaf sjuk hela dagen så jag och Maja var i trädgården och plocka snödroppat till  mormor för hon fyllde år och gissa vad, vi skulle dit på kalas *haha*
Åkte dit och drack kaffe och prata lite skit. Gammel farfar och farmor hade köpt jordgubbar åt Maja, söta dom är.

Så helgen har bara varit en massa mumsande och fikande.
Jobbar hela veckan så vi får väl se om vi kan klämma in en fika en dag nu.

Nej så trött så trött så nu ska jag nog slänga mig i bingen, skiter i filmen.


Trött och hängig

Humöret är på topp...eller inte...
Nej idag har det inte varit min dag. Och inte Maja´s heller för den delen... Har verkligen inte kännt för något, ville egentligen inte gå upp ur sängen idag.

Jag vill ha vår och sol NU!!

Nej nya tag i morron igen. Maja har iallafall haft jätte kul med sina kusiner och busat som bara den och skrattat så hon kikna =) och så klart var ju morfar här oxå, och från sekunden han kom innanför dörren var ju Maja som en liten klisterlapp på honom =)

Fika på stan med brudarna idag med, mycket trevlig att träffa sina tjejer, och jag längtar efter att få åka på kryssningen och bara vara  och prata en massa skit =)

Ja, hängig, inte alls på humör... Känner mig som världens tråkigaste människa. Ge mig lite enerig någon!!!!!

Nu ska jag ta mig ett glas vin...om jag inte somnar innan...

Hemma igen

Efter en mycket trevlig fika hos Hannah & Peter. Så kul att få träffa alla och deras söt barn =) Och alla växer ju så fort, hälften hade börjat gå och de andra var iallafall på G =)
Så Maja var inte ensam om att bara krypa omkring. Det verkar inte vara så intressant för hennes del =)

Igår jobba jag, vart lite att göra, lite emr än vi räknat med men det gick bra. Helt slut när jag kom hem, men hungrig så det blev macka och oboy innan det var dags för sängen. Idag fick jag sovmorron, var jätte skönt, har inte fått sova ut en enda dag den här veckan heller.

Måste verkligen få i ordning på livet. Känns inte som man har någon energi eller ordning på tillvaron. Vet inte vad man kan göra för att få det bättre heller. Hur ska man hinna, hitta tid till det man vill? Hur ska man ha råd till att göra allt man vill?
Vissa dagar har jag bara lust att ge upp, blir så trött på mig själv att man inte kan göra saker direkt, eller hålla ordning på saker.
Idag bestämde jag mig, jag tänker vara ledig hela sommaren och bara spendera tid på familj, vänner och mig själv. Jobbet får lösa det själva, det var det första jag sa när jag började jobba i augusti förra året att jag skulle vara ledig hela den här sommaren. Och ska det ta sån tid att få in personal som det gör, det kan jag inte göra något åt.

Nej som sagt nu ska jag ta tag i något, vet inte var jag ska börja bara...

Sängdags?

Piggnade till just när jag skulle hoppa i säng. Kan ha berott på att jag stoppa i mig 3 apelsiner för jag var så hungrig. Nu har jag ont i magen istället *hmm*

Ja idag har jag inte gjort mycket, gick en sväng med Thomas och barnen, hamna på stan till slut, men hitta inget kul. Och så fyller de små 1 helt år idag (igår, beror på hur man ser det) *grattis grattis* =)

Har varit på skit humör de sista dagarna, och ibland känner jag mig som världens sämsta mamma. Känns som om jag inte ger min dotter den uppmärksamhet hon behöver så i morron ska vi ha en riktig mysdag hon och jag =)
Vissa dagar längtar jag efter en liten till (de flesta) men ibland känns det bara som om "hur ska man hinna"?? Kan man ge båda barnen samma uppmärksamhet, tänk om en blir avundsjuk o.s.v... Men det löser man då, inget jag ska gå och fundera på nu...

Tänk, om några månader är min bästa vän 2 barns mamma. Hur fort har allt inte gått?
Vi var ju nyss 12-13 år, vi var på Öland, hittade en massa söta pojkar.
Tjuvrökte, smög ut på nätterna och var uppe långt in på mornarna, blev fulla och tälta på en gräsmatta utanför ett dagis.
Tog varandras pojkvänner, blev osams, kasta skit och snacka en massa om varann...
Helt plötsligt hade jag henne inte där längre. Min bästa vän, min ängel, det var något bland det värsta jag varit med om...det var tomt. Visst hade jag vänner, men hon var ju MIN vän, den som alltid fanns där, som jag delade allt med...
På något sett hittade vi tillbaka, nu är hon den vän som jag alltid vill ha vid min sida, som många bara drömmer om att ha. Vi kanske inte har den vänskap vi hade förr, men för mig är den stor!
Man får tycka vad man vill, men så är det, och jag säger det alldeles för sällan.

Du min vän, jag älskar dig =)

Kul kommentar

Ja det fick jag idag, av en kollega.
En jobbig gäst som bara klagat och tjurat ett tag, gått och kommit tillbaka hela kvällen...
- Emma, hur orkar du? Varför blir du inte irriterad?
Ja...jag vet inte. Jag är sån... Blir jag irriterad och arg ut mot en gäst måste det vara FEL. Gästen i det här fallet var bara jobbig, men han fick iallafall vad han ville ha till slut och kom inte tillbaka...

Annars har det varit en lugn kväll. Gustaf däremot har haft full rulle här hemma med en helvild unge =) Visst är det härligt att vara pappa ledig älskling =)

Nu längtar jag så det gör ont efter vår. Grönska och sol, bort med blask och snö...
Och efter sommar, efter att få vara med familjen och vänner utan att bry sig om tider och jobb.

I morron har vi i vår lilla "omtankegrupp" möte och ska kolla lite om sommarfesten. Hoppas att det blir som vi vill, skulle vara så jäkla kul och häftigt!!!

Nu ska jag slänga mig i bingen och sova sova sova...

Och tjejer, tack för fikan idag =)

Seg morgon

Har aningen svårt att komma igång idag. Gustaf skulle vara hos sin pappa idag igen och hjälpa honom så han gick upp med Maja i morse och jag fick sovmorron till nio...
Funderade på om jag skulle slänga i en färg i håret men jag skiter nog i det idag, får bli till helgen istället.
Maja somnade för en stund sen så jag ska ta en dusch och diska innan vi far till Hella och Milan =)

Fint väder blev det idag oxå, hoppas att det håller i sig. Jag vill ha vår nu! Snart är det dags för kalas, först tvillingarna som fyller på torsdag och sen är det ju min lilla snutta som fyller ett helt år. Helt fantastiskt vad fort det här året har gått... Snart dags att skaffa sig en till kanske =)

Har så jäkla mycket att göra här hemma så det är ofattbart...och det lär inte bli mindre när snön har smält bort! Men det är sånt jag tar tag i då...

Nehej om man ska göra lite nytta då...



Leker tittut med pappa bakom gardinen




På väg till farmor och farfar för att titta på lammungarna



Dom var både roliga och söta...och kankse lite läskiga =)



Vi hade besök i trädgården oxå, precis utanför sovrumsfönstret...

Ska egentligen sova...

Men det får bli någon rad eller två här innan jag slänger mig i bingen.
I morron är det fika hos Hella så jag & Maja ska dit vid halv ett. Hoppas hon vaknar senare eller tidigare än vanligt så hon sover middag innan eller iallafall somnar i bilen på vägen dit.
Lyckades ju med att smitta mamma med bajs och kräkssjukan oxå *typiskt* så nu får Maja klara sig utan dom den här veckan, iallafall några dagar. Hoppas hon känner sig bättre på torsdag för då måste vi ha barnvakt, annars får det bli farmor och det brukar inte alltid resultera i många skratt från Maja´s sida...och det är skittråkigt...

Kaos på jobbet idag. Det välde in folk och vi var ont om personal. Maten tog tid och allt var bara en enda röra... Jätte tråkigt när det blir sådär, hoppas de inser att vi behöver folk snarast och inte kan hålla på så här...
Var verkligen jätte pepp på att börja jobba igen...men nu känns det bara som om man kommer, gör sitt jobb och går hem. Det är inte kul, det är varken struktur eller ordning på något... Jag vill ha kul på jobbet, jag vill att mina arbetskamrater ska ha kul och vara glada, annars är det verkligen svårt att jobba...

Och så läste jag att det blir flytt för fam. Hildén - Jonsson! Fasen vad roligt, ska bli spännande. Och vi lovar att hjälpa till!! =)

Nej nassa lite kanske. Hade hoppats på att få mitt bamsestora klädpaket på Tradera hade blivit sålt men ICKE...


Ny vecka

Ja helgen går fort fast man inte gör så mycket. Maja sover lite nu så jag passar på att sätta mig här, Gustaf åkte till sin pappa och hjälper honom med något.
Börjar inte förän fyra idag och jag funderar på en promenad när Maja vaknat igen, fast jag hade hoppats på lite sol!

Igår var vi i Harg och hämta ved så nu är det varmt och skönt här hemma igen. Fast jag är frusen iallafall, fötterna är som isbitar.

Helgen har för övrigt varit lugn, var på Egebylund och fikade med farmor och farfar igår och lånade gåvagn åt Maja av kusinvitamin.

Nu ska jag ta en dusch, funderar på att färga håret men jag vet inte om det är någon idé, Maja vaknar snart och då vill hon ha all mamma´s uppmärksamhet =)

En cigg och en dusch så kan jag ta mig an disken...igen...


RSS 2.0